Dimensionarea corecta a caloriferelor

Cum să alegeți dimensiunea corectă a caloriferului pentru încăperea dumneavoastră?

Pentru a alege dimensiunea corectă a caloriferului pentru încăperea dumneavoastră, trebuie să luați în considerare următoarele:

 • Suprafața încăperii: Cu cât suprafața încăperii este mai mare, cu atât este nevoie de un calorifer mai mare.
 • Climat: Clima din zona dumneavoastră va afecta, de asemenea, dimensiunea caloriferului necesar.
 • Ușurința de instalare: Dacă vă instalați singur caloriferul, este important să alegeți un calorifer care este ușor de instalat.

Iată câțiva pași pe care să îi urmezi:

 1. Calculul suprafeței și volumului încăperii: Înmulțește lungimea, lățimea și înălțimea încăperii pentru a obține volumul. De exemplu, o cameră de 4m x 5m x 2.5m va avea un volum de 50m³.
 2. Determină necesarul termic: Necesarul termic se referă la câtă căldură ai nevoie pentru a încălzi o încăpere. Acesta variază în funcție de izolația casei, tipul de geamuri și locație. Ca referință generală, pentru zonele cu temperaturi moderate:
  • 85W/m³ pentru izolație bună
  • 100W/m³ pentru izolație medie
  • 125W/m³ pentru izolație slabă
  Pentru camera exemplificată mai sus, având un volum de 50m³ și izolație medie, ai nevoie de un calorifer cu o putere de aproximativ 5000W (5kW).
 3. Verifică specificațiile caloriferelor: Atunci când consulți cataloagele sau site-urile de produse, vei observa că fiecare calorifer are o putere termică exprimată în watt (W). Alege un model care se apropie cât mai mult de necesarul tău termic.
 4. Lasă o marjă de siguranță: Este întotdeauna o idee bună să adaugi o marjă de siguranță, de aproximativ 10-20%, pentru a compensa variațiile de temperatură sau eventualele erori de calcul.
 5. Consultă un specialist: Pentru a te asigura că ai făcut cea mai bună alegere, recomandăm consultarea unui specialist. Echipa Cosmo Pro Instal este pregătită să îți ofere toate detaliile necesare și să te ajute în alegerea caloriferului potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *